Triglavska zakladnica dobiva novo podobo!

Triglavska zakladnica dobiva novo podobo!

Vsebine se nalagajo. Spremljajte nas, saj bomo kmalu delili vse in še več. Hvala za vaše potrpljenje in se veselimo, da vam kmalu pokažemo izboljšano stran!

Vsebine

Vsebine

Brezplačno dostopne na Triglavski zakladnici, kjer je možno vsebine izbrati glede na temo (17 različnih), razred, vrsto gradiva in biosferno območje, na katerega se tematika navezuje...

Pobrskaj!
Programi za šole

Programi za šole

Tu so predstavljene izobraževalne delavnice, primerne za vrtce in osnovne ter srednje šole. Vsebino in trajanje prilagodimo stopnji starosti, učnim načrtom in času, ki ga ima skupina na voljo.

Več

Izobraževanje o naravi in kulturni dediščini je velik del poslanstva Javnega zavoda Triglavski narodni park.

O naravi se največ naučimo med raziskovanjem le-te. V želji, da bi vsak otrok vsaj enkrat obiskal območje edinega narodnega parka v Sloveniji in z mislijo, da le pristen stik učenca z naravo vodi v kasnejše odgovorno ravnanje do narave in ljudi v odrasli dobi, smo sodelavci področja za okoljsko vzgojo pripravili različne aktivnosti za otroke, mlade in mlade po srcu.

Zakladnica vsebin

Triglavska zakladnica je spletna učilnica z zanimivimi in interaktivnimi učnimi vsebinami. Namenjena je ozaveščanju širše javnosti o pomenu varstva narave, ohranjanju biodiverzitete in kulturne dediščine Triglavskega narodnega parka.

Nastala je v okviru projekta LIFE NATURAVIVA – Biodiverziteta umetnost življenja.  S pomočjo projekta Sodelovanje med LAS-i: Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem našo Triglavsko zakladnico bogatijo tudi vsebine iz Biosfernega območja Kras in porečje Reke ter Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje

 

O IZOBRAŽEVALNEM PORTALU


Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe (UNESCO MAB) je prva tovrstna povezava osnovnih šol in upravljavca zavarovanega območja v tako velikem obsegu in na tako izredno pomembnem območju, kot sta Triglavski narodni park in Biosferno območje Julijske Alpe.

Skupnost šol vključuje 39 osnovnih šol. Povezuje več kot 7.000 osnovnošolcev ter ravnateljev in učiteljev v skrbi za Triglavski narodni park in njegovo vplivno območje.

Vse novice

Zadnje novice

15.05.2024

Po našem obisku pri njih smo gostili učence iz okolice Škocjanskih jam

Po tem ko so učenci iz Biosfernega območja Julijske Alpe iz programa Mladi nadzornik pred kratkim obiskali Škocjanske jame, so nam tamkajšnji učenci obisk vrnili. Izvedeli so veliko novega o Triglavskem narodnem parku.

17.04.2024

Mladi nadzorniki so obiskali Škocjanske jame

Skupina 30 Mladih nadzornikov iz Triglavskega narodnega parka je obiskala Biosferno območje Kras in porečje Reke, natančneje Škocjanske jame in ugotovila, da je narava pod zemljo res neverjetna.

21.02.2024

Mladi nadzorniki na zimskem pohodu

Tudi letos nadaljujemo s pestrim programom Mladi nadzornik, ki poteka pod okriljem Europarcovega programa Junior Ranger. Otroci so se pod vodstvom naših sodelavcev prejšnji teden med drugim naužili lepih razgledov z Vogarja, starejši od 11 let pa so se družili tudi v kinu.

21.02.2024

Triglavski narodni park za vsakogar!

Naš narodni park povezuje tudi z likovnim in literarnim natečajem! Rok za oddajo del: 24. junij 2024 - konec šolskega leta. Zaključna prireditev 28. september 2024