Triglavska zakladnica dobiva novo podobo!

Triglavska zakladnica dobiva novo podobo!

Vsebine se nalagajo. Spremljajte nas, saj bomo kmalu delili vse in še več. Hvala za vaše potrpljenje in se veselimo, da vam kmalu pokažemo izboljšano stran!

Vsebine

Vsebine

Brezplačno dostopne na Triglavski zakladnici, kjer je možno vsebine izbrati glede na temo (17 različnih), razred, vrsto gradiva in biosferno območje, na katerega se tematika navezuje...

Pobrskaj!
Programi za šole

Programi za šole

Tu so predstavljene izobraževalne delavnice, primerne za vrtce in osnovne ter srednje šole. Vsebino in trajanje prilagodimo stopnji starosti, učnim načrtom in času, ki ga ima skupina na voljo.

Več

Izobraževanje o naravi in kulturni dediščini je velik del poslanstva Javnega zavoda Triglavski narodni park.

O naravi se največ naučimo med raziskovanjem le-te. V želji, da bi vsak otrok vsaj enkrat obiskal območje edinega narodnega parka v Sloveniji in z mislijo, da le pristen stik učenca z naravo vodi v kasnejše odgovorno ravnanje do narave in ljudi v odrasli dobi, smo sodelavci področja za okoljsko vzgojo pripravili različne aktivnosti za otroke, mlade in mlade po srcu.

Zakladnica vsebin

Triglavska zakladnica je spletna učilnica z zanimivimi in interaktivnimi učnimi vsebinami. Namenjena je ozaveščanju širše javnosti o pomenu varstva narave, ohranjanju biodiverzitete in kulturne dediščine Triglavskega narodnega parka.

Nastala je v okviru projekta LIFE NATURAVIVA – Biodiverziteta umetnost življenja.  S pomočjo projekta Sodelovanje med LAS-i: Približajmo Unescova biosferna območja prebivalcem našo Triglavsko zakladnico bogatijo tudi vsebine iz Biosfernega območja Kras in porečje Reke ter Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje

 

O IZOBRAŽEVALNEM PORTALU


Skupnost šol Biosfernega območja Julijske Alpe (UNESCO MAB) je prva tovrstna povezava osnovnih šol in upravljavca zavarovanega območja v tako velikem obsegu in na tako izredno pomembnem območju, kot sta Triglavski narodni park in Biosferno območje Julijske Alpe.

Skupnost šol vključuje 39 osnovnih šol. Povezuje več kot 7.000 osnovnošolcev ter ravnateljev in učiteljev v skrbi za Triglavski narodni park in njegovo vplivno območje.

Vse novice

Zadnje novice

24.07.2024

Z mednarodnega tabora Mladih nadzornikov v Walesu

Te dni v Walesu poteka mednarodni tabor Mladih nadzornikov v organizaciji Federacije Europarc. Tam sta tudi naša mlada nadzornika Vida in Jakob v spremstvu mentorice Mojce Pintar.

18.07.2024

Med Mladimi na vrhu tudi naši Mladi nadzorniki

Vsakoletnega mednarodnega dogodka Mladi na vrhu se redno udeležujejo tudi naši Mladi nadzorniki. Tako kot njihovi vrstniki iz drugih zavarovanih območij so se danes odpravili v hribe, in sicer pod Črno prst.

10.07.2024

Poletni tabor TNP 2024 – Mladi nadzorniki na Uskovnici

Otroci iz programa Mladi nadzornik so na taboru na Uskovnici. Spoznavajo Triglavski narodni park, raziskujejo travnike, osvajajo vrhove, se kopajo v Bohinjskem jezeru in uživajo v družbi vrstnikov.

19.06.2024

Na Belarjevih dnevih v Trenti tudi letos v dveh dneh skoraj 800 otrok iz Slovenije in tujine

V Trenti so se danes začeli tradicionalni Belarjevi dnevi, animirani orientacijski pohod po Soški poti. V dveh dneh se bo tam sprehodilo skoraj 800 učencev Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe in iz tujine.