Novice

17.04.2024

Mladi nadzorniki so obiskali Škocjanske jame

Skupina 30 Mladih nadzornikov iz Triglavskega narodnega parka je obiskala Biosferno območje Kras in porečje Reke, natančneje Škocjanske jame in ugotovila, da je narava pod zemljo res neverjetna.

21.02.2024

Mladi nadzorniki na zimskem pohodu

Tudi letos nadaljujemo s pestrim programom Mladi nadzornik, ki poteka pod okriljem Europarcovega programa Junior Ranger. Otroci so se pod vodstvom naših sodelavcev prejšnji teden med drugim naužili lepih razgledov z Vogarja, starejši od 11 let pa so se družili tudi v kinu.

21.02.2024

Triglavski narodni park za vsakogar!

Naš narodni park povezuje tudi z likovnim in literarnim natečajem! Rok za oddajo del: 24. junij 2024 - konec šolskega leta. Zaključna prireditev 28. september 2024

03.01.2024

Skrivnostni svet OPRAŠEVALCEV

Pridružite se nam pri raziskovanju naravnih parkov Slovenije. Aktivnost bo potekala od novembra 2023 do maja 2024.

20.12.2023

Poziv k praznikom brez pirotehnike

Ob pripravi na bližajoča se praznovanja tudi letos opozarjamo, da je uporaba pirotehničnih sredstev v naravnem okolju Triglavskega narodnega parka prepovedana, pozivamo pa tudi k neuporabi pirotehnike v naseljih. Naravovarstveni nadzorniki bodo v teh dneh poostrili nadzor.

11.12.2023

Ob mednarodnem dnevu gora o obnavljanju gorskih ekosistemov

Danes obeležujemo mednarodni dan gora. Tema letošnje poslanice Planinske zveze Slovenije (PZS) je obnavljanje gorskih ekosistemov. Gore so cilj številnih obiskovalcev. Z odgovornim odnosom, obzirnim obiskom in ravnanjem lahko vsak od nas pomaga k zmanjševanju pritiskov na naravo v gorskem svetu.

08.12.2023

Film VrH Julijcev na letošnjem Bovec Outdoor Film Festivalu

Naravoslovni izobraževalni film VrH Julijcev si bo konec decembra letos možno ogledati tudi na Bovec Outdoor Film Festivalu, ki bo že šestnajsto leto v Dolino Soče ob zaključku leta postavil na ogled izjemne filme o naravi in različnih adrenalinskih podvigih.

21.11.2023

Delavnica o mirnih območjih za divjega petelina s planinskimi društvi

Javni zavod Triglavski narodni park je v projektu VrH Julijcev organiziral delavnico o mirnih območjih za divjega petelina, ki je bila namenjena članom in predstavnikom planinskih društev in turističnih organizacij, ki delujejo na območjih Zgornjesavske doline in Pokljuke. V Triglavskem narodnem parku so letos označili 19 mirnih območij za divjega petelina, belko in aktivna visoka barja.

20.11.2023

Ob svetovnem dnevu otrok o okoljski vzgoji

Danes je svetovni dan otrok. Veliko pozornosti otrokom namenjamo tudi v Javnem zavodu Triglavski narodni park in skrbimo za njihovo okoljsko vzgojo. Tako otroci postajajo odgovorni obiskovalci Triglavskega narodnega parka ter utrjujejo spoštljiv odnos do narave in kulturne dediščine.

26.10.2023

Prihaja nov dokumentarni film o sožitju človeka in narave v Triglavskem narodnem parku

Izobraževalni naravoslovni dokumentarni film VrH Julijcev skozi oči ljudi, ki v Triglavskem narodnem parku živijo, delajo ali ga obiskujejo, predstavlja različne vidike ohranjanja bogastva narave edinega narodnega parka v Sloveniji. Film bo premierno predvajan na 1. programu TV Slovenija med jesenskimi šolskimi počitnicami in je tudi napoved leta 2024, ko v Sloveniji obeležujemo 100-letnico podpisa zakupne pogodbe za ustanovitev Alpskega varstvenega parka, predhodnika Triglavskega narodnega parka.

17.10.2023

Mladi nadzorniki na izletu v neznano

V soboto, 14. oktobra, smo se Mladi nadzorniki odpravili na izlet v neznano. Obiskali smo vrstnike iz Naravnega parka Julijsko Predgorje v Italiji.

28.09.2023

Mladi nadzorniki obujajo spomine na Fractalov tabor v Trenti

Učenci, vključeni v program Mladi nadzornik, že nestrpno pričakujejo prvo srečanje v letošnjem šolskem letu. Še vedno pa obujajo spomine na zadnje dneve poletnih počitnic, saj je od 28. do 31. avgusta v Trenti potekal poletni tabor TNP 2023, ki ga je organiziral Javni zavod Triglavski narodni park (JZ TNP) v okviru projekta FRACTAL.