Nazaj na novice

Ob svetovnem dnevu otrok o okoljski vzgoji

20.11.2023
Ob svetovnem dnevu otrok o okoljski vzgoji
Danes je svetovni dan otrok. Veliko pozornosti otrokom namenjamo tudi v Javnem zavodu Triglavski narodni park in skrbimo za njihovo okoljsko vzgojo. Tako otroci postajajo odgovorni obiskovalci Triglavskega narodnega parka ter utrjujejo spoštljiv odnos do narave in kulturne dediščine.

Med dejavnostmi na področju okoljske vzgoje so tudi počitniške delavnice. Počitniški ponedeljek, 30. oktobra, smo v Centrih Triglavskega narodnega parka na Bledu in v Bohinju posvetili žuželkam. Kot nekakšno slovo preden odidejo ali se poskrijejo pred zimo. Prav o tem, kje so žuželke pozimi, smo se pogovarjali v Bohinju.

 

Nadobudni naravoslovci so na delavnici pokazali tudi svojo umetniško plat in iz naravnih materialov naredili zanimive žuželčje umetnije. Na Bledu so se njihove stvaritve tudi svetile, saj so izdelali vsak svojo žuželko svetilko, ki jo bodo nosili po poteh v temnem zimskem času. Izvedeli so tudi, da v naravi ne svetijo samo kresničke, ampak tudi druga živa bitja. Žuželkam pa smo obljubili, da jih naslednjo poletje čakajo številni cvetovi, za katere bomo sodelavci TNP poskrbeli v okviru projekta Fractal.

 

Več o projektu Fractal lahko preberete tukaj

 

Projekt Fractal je sofinanciran s sredstvi Evropske unije preko programa Interreg Alpine Space.