Nazaj na novice

Na londonski turistični borzi tudi o Julijskih Alpah

08.11.2023
Na londonski turistični borzi tudi o Julijskih Alpah
Na turistični borzi WTM London, ki se zaključuje danes, so na slovenski stojnici v okviru medijskega dneva potekali pogovori. Obiskovanje Julijskih Alp in pomen sožitja med zavarovano naravo in človekom je med drugim predstavil tudi direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) dr. Tit Potočnik.

V Londonu se danes zaključuje ena globalno najpomembnejših turističnih borz na svetu, imenovana WTM London. Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se predstavlja 21 destinacij in podjetij, med njimi tudi Julijske Alpe in z njo Triglavski narodni park.

 

Včeraj je na slovenski stojnici potekal medijski dan. Dr. Noah Charney, ki živi v Sloveniji, je vodil štiri pogovore. Eden od njih je bil v veliki meri posvečen obiskovanju in doživljanju Julijskih Alp. O tem sta spregovorila tudi direktor JZ TNP dr. Tit Potočnik ter koordinator Skupnosti Julijske Alpe in direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

 

Ob predstavitvi priljubljene daljinske poti Juliana Trail, ki poteka okoli Julijskih Alp, je direktor JZ TNP dr. Tit Potočnik med drugim predstavil tudi Biosferno območje Julijske Alpe. Poudaril je pomen ravnovesja med skrbjo za ohranjanje narave in človekovo dobrobit na tem območju.

 

Več o dogajanju na londonski turistični borzi lahko preberete na tej povezavi.

 

Posnetek pogovora, v katerem je nastopil direktor JZ TNP dr. Tit Potočnik, si lahko ogledate tukaj: