Nazaj na novice

Na drugem rojstnem dnevu hotela Bohinj

17.07.2023
Na drugem rojstnem dnevu hotela Bohinj

Direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park (JZ TNP) dr. Tit Potočnik se je v soboto, 15. julija, udeležil obeleževanja drugega rojstnega dneva hotela Bohinj. Zbrane je nagovoril direktor hotela oziroma podjetja Alpinia Jure Repanšek, o pomenu delovanja hotela za Bohinj je spregovoril direktor Turizma Bohinj Klemen Langus, razumevanje in upoštevanje ciljev in namena Triglavskega narodnega parka pa je v svojem govoru izpostavil direktor JZ TNP dr. Tit Potočnik.

Kot je dejal dr. Potočnik, je ključ do dolgoročnega uspeha predvsem sodelovanje med deležniki. Upoštevanje ciljev in namena edinega narodnega parka v Sloveniji je za delovanje hotela izjemnega pomena, saj prinaša po eni strani zadovoljstvo gostov, ki imajo ob prihodu v Bohinj izpolnjena pričakovanja o svojih počitniških doživetjih, pa tudi za domačine, ki so povezani s hotelom, saj jim povezanost zagotavlja boljšo kakovost življenja, pa naj gre za zaposlitev, prodajne poti izdelkov in storitev ali za kaj tretjega.

Ob tem je dr. Potočnik poudaril tudi pomembnost trajnostnega razvoja, ki mora biti vkomponiran v vse dejavnosti, saj le-takšne način sodi v okolje, v katerem hotel uspešno deluje. Dolgoleten trud za trajnostni razvoj se odraža tudi na spreminjanju navad obiskovalcev, ki vse pogosteje posegajo na primer tudi po trajnostni mobilnosti znotraj Biosfernega območja Julijske Alpe. Tudi pri tovrstnih vsebinah je sodelovanje po mnenju dr. Potočnika ključnega pomena, saj morajo predstavniki turizma, ponudniki prenočišč in zavodi, kakršen je JZ TNP, za dosego trajnostnih ciljev delovati usklajeno.