Nazaj na novice

Nosilci Znaka kakovosti TNP na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

19.09.2023
Nosilci Znaka kakovosti TNP na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju
Vsa štiri slovenska biosferna območja so se pod sloganom Tu sem doma prvič skupaj predstavila na stojnici na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS), ki je od 13. do 17. septembra potekal v Celju. Med ponudniki, ki so predstavljali svoje izdelke, so bili tudi nosilci Znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka.

V štirih slovenskih biosfernih območjih, vključenih Unescov program Človek in biosfera (Julijske Alpe, Kras, Kozjansko in Obsotelje ter Mura), smo se na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celji premierno predstavila skupaj na stojnici s sloganom Tu sem doma. Obiskovalci sejma so lahko pobliže spoznali vsako od slovenskih biosfernih območij, tudi preko izdelkov ponudnikov, ki so jih na sejmu postavili na ogled in pokušino ter prodajo.

 

V soboto, 16. septembra, so se tako predstavljali ponudniki iz Biosfernega območja Julijske Alpe, ki so nosilci Znaka kakovosti Triglavskega narodnega parka. Ovčji šalam je paradni izdelek Društva rejcev drobnice Zgornjega Posočja. Pridružila se jim je še predstavnica kmetije Sovdat iz Smasti pri Kobaridu s ponudbo mlečnih izdelkov in planinskih sirov.

 

Več o Znaku kakovosti Triglavskega narodnega parka

 

Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka predstavlja storitve in izdelke posameznikov, ki razumejo potrebo ohranjanja čudovite narave in okolja našim zanamcem. Predani so trajnostnemu razvoju, njihovo delo spoštovano in cenjeno. Ta certifikacijski sistem omogoča potrošniku, da podpira lokalno gospodarstvo in tradicijo, je zagotovilo kakovosti ter znak spoštovanja narave in zaupanja človeku.

 

Certifikat znaka kakovosti zasleduje vrednote in poslanstvo narodnega parka na celotnem območju Julijskih Alp. Novim nosilcem znaka bomo certifikate predvidoma podelili na Jestivalu okusov in umetnosti z Dnevom biosfernih območij, ki bo v Kobaridu potekal v soboto, 30. septembra. Takrat bomo razglasili tudi novega ambasadorja Biosfernega območja Julijske Alpe.