Nazaj na novice

Ilustrator Igor Pičulin podaril knjige s svojimi ilustracijami

11.07.2023
Ilustrator Igor Pičulin podaril knjige s svojimi ilustracijami

Igor Pičulin rad počne mnogo stvari. Med drugim zelo rad riše. Podobe iz narave, ki jih opazuje med svojim dolgoletnim lovskim udejstvovanjem, rad prenese na papir. Zato ni čudno, da je zaslovel kot ilustrator knjig in publikacij z lovsko vsebino.

Pred nedavnim nas je poklical in povedal, da bi rad podaril nekaj knjig z ilustracijami živali, da bi jih listali in se iz njih učili otroci, ki obiščejo naše informacijske centre. Svojo obljubo je držal in čez nekaj dni nas je s knjigami v naročju obiskal v Infocentru Triglavska roža na Bledu, od koder je tudi spodnja fotografija.

Mi smo poskrbeli, da so knjige otrokom (in odraslim) na voljo v različnih informacijskih centrih (poleg Bleda še Bohinj in Trenta). Gospodu Pičulinu smo se iz srca zahvalili za to, da se je spomnil na nas, na tem mestu pa se mu zahvaljujemo tudi javno.

Najbolj pa so knjig veseli otroci, ki med listanjem spoznavajo divje živali, ki se v gozdovih pred ljudmi skrivajo. Nemško govoreči obiskovalci so veseli tudi, da lahko prebirajo besedila, ki so v nemščini, ostalih, ki tega jezika ne razumejo, pa to ne moti. Podobe iz narave izpod rok Pičulina so namreč razumljive v vseh jezikih.